Mantelzorger

Heeft u ondersteuning nodig?
Ontlasten mantelzorger

Aan de hand van de wensen van u als mantelzorger en uw familielid, vriend of partner is er veel mogelijk

U kunt denken aan het ondernemen van activiteiten naar musea, beurzen, tentoonstellingen, lezingen of workshops, autoritjes, bos- of strandwandelingen, bezoeken van uw geboorteplaats, familie of vrienden elders in het land, vakantie bespreken…..

Praktische hulp

Ook praktische hulp is mogelijk, zoals (samen) boodschappen doen, kleding kopen, bezoek aan arts, audicien, opticien, uitvaart van een dierbare bezoeken, het regelen van de administratie enzovoort.

Maar ook een goed gesprek over zaken die u zoal bezighouden of het stellen van doelen, om uw leven wat overzichtelijker te maken,  behoort tot de mogelijkheden.

Algemene dagelijkse levensverrichtingen

Ook kan er begeleiding worden gegeven in de vorm van algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) die uw naaste nodig heeft.

(ADL= in- en uit bed komen, aan- en uitkleden, in een stoel gaan zitten en weer op staan, eten, drinken, medicijnen innemen, bewegen en lopen, praten, horen, toiletgang, ontspannen, zinvolle activiteiten ondernemen, sociale contacten, lichaamswarmte regelen)

Thuis of in een Zorginstelling

Ook kunt u mij inzetten om uw dierbare thuis of in een zorginstelling gezelschap te houden en hem/haar te begeleiden met dat waar hij/zij op dat moment behoefte aan heeft. Zoals bijvoorbeeld het ophalen van leuke herinneringen, het kijken van foto’s, het luisteren naar films/muziek uit het jaar waar uw dierbare goede herinneringen aan heeft (bv via You Tube) enzovoort.

Het maken van uitstapjes is ook mogelijk zoals ergens koffie drinken, visje eten in Scheveningen, de oude buurt/woonplaats bezoeken etc.

Ook heb ik een signaalfunctie naar mantelzorger toe over zaken die er op dat moment spelen en zal ten alle tijden hen informeren bij bijzonderheden. Uiteraard zal ik bij acute zaken direct actie ondernemen. Na ieder bezoek zal u als mantelzorger worden geïnformeerd.

Voor wie?

Deze dienstverlening is voor iedereen die in zijn of haar dagelijkse leven een tekort heeft aan praktische hulp, afleiding, overzicht, ontspanning en plezier.

Ervaring doelgroepen

Ik heb ervaring met cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel, Alzheimer/dementie, psychiatrische achtergrond, licht verstandelijke beperking,  visuele of auditieve beperking.

Gedragsproblematiek

Ook heb ik ervaring met cliënten met een gedragsproblematiek.

Juist door iemand persoonlijke aandacht/warme zorg of duidelijkheid te geven kan er veel worden bereikt. Uiteraard alles in overleg.

voor dementie

Mijn aanpak

 “Uiteraard zijn alle wensen van cliënt en mantelzorger bespreekbaar!”

Bij individuele begeleiding wordt er aan de hand van een vragenlijst zoveel mogelijk informatie van u en uw dierbare verzameld om duidelijk te krijgen waar de mogelijkheden en interesses liggen. Dit is geen noodzaak, maar wel makkelijker om uw naaste te leren kennen en zijn/haar behoefte te kunnen inventariseren.

“Bovenstaande begeleiding  kan eenmalig zijn, maar kan ook op regelmatige basis plaatsvinden”.

 

Vragen?