Over Koester je Dierbaren

Saskia Visser

Persoonlijk Begeleider

“It’s important to have a twinkle in your wrinkle”

Wie ben ik

Mijn passie is om positieve persoonlijke aandacht aan mijn cliënten/werkvrienden te geven waardoor zij hun leven een stukje mooier ervaren.

professionele mantelzorg

Saskia Visser

Mijn naam is Saskia Visser, gediplomeerd individueel begeleider specifieke doelgroepen. Ik ondersteun en begeleid mensen die niet meer in staat zijn om volledig zelfstandig te functioneren. Mijn hart gaat ervan gloeien wanneer ik iemand kan laten voelen dat hij/zij er toe doet ongeacht leeftijd, beperking, huidskleur, cultuur of seksuele voorkeur.
Op latere leeftijd heb ik gekozen voor de opleiding medewerker maatschappelijke zorg persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen omdat ik meer voor iemand wilde betekenen. Als persoonlijk begeleider kun je veel betekenen voor cliënten die ondersteuning, stimulering of motivering nodig hebben in hun dagelijkse leven. Wanneer ik iemand ondersteun om een doel te bereiken en dit wordt bereikt, schenkt mij dit veel voldoening. Mijn ervaring is dat mensen groeien, in het positieve, als ze aandacht krijgen. Andersom wordt negatief gedrag juist getriggerd door een gemis aan of te weinig aandacht. Een probleem als agressie is in mijn ogen dan ook een hulpvraag en omgaan met gedragsproblemen is één van de leuke dingen van mijn werk. Het zijn ook vaak juist die aspecten waar de reguliere zorg soms te kort schiet.
Ik behandel mijn cliënten zoals ik zelf ook behandeld wil worden. Mensen niet afschrijven maar hun waarde blijven zien.

Mijn motto is:

“Wat zou je doen met een miljoen?”

 

Daarmee bedoel ik te zeggen: “Kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de beperkingen!”.

Groots denken!

Dan kom je pas tot mooie nieuwe dingen en mogelijkheden.
Voor de één is dat een vakantiereis en voor de ander is dat een ritje naar de oude buurt waar je bent opgegroeid of een visje eten aan het strand.
Uiteraard worden de beperkingen wel in acht genomen om onveilige situaties te voorkomen.

Uitje voor ouderen

Onze missie

Bij Koester je Dierbaren geloven we in de kracht van het ondersteunen, begeleiden en motiveren van eenieder met een beperking. Of deze beperking nu mentaal of fysiek is, bij ons doet iedereen er toe!

Onze kernwaarden – Aandacht, Vertrouwen, Respect, Empathie, Tolerantie, Verantwoordelijkheid en Zorgvuldigheid – vormen het fundament van alles wat we doen. We omarmen diversiteit in al haar vormen en vinden dat iedere individuele stem gehoord en gerespecteerd moet worden.

Onze cliënten drijven ons – we willen hen de aandacht geven die ze verdienen. Hierbij is ons uitgangspunt dat cliënten zich niet alleen gehoord moeten voelen, maar ook moeten voelen dat ze er toe doen. Om dit te realiseren bieden we een persoonlijke benadering – iedereen is uniek en daarom staat de wens van de cliënt altijd centraal in alles wat we doen. We combineren deze persoonsgerichte benadering met praktische veiligheid.

Ons bestaansrecht vinden we in de unieke en persoonlijke verbinding die we met onze cliënten creëren. We bieden niet alleen ondersteuning of begeleiding, maar streven naar een positieve verandering in het leven van de client.

Visie

We zijn gespecialiseerd in het persoonlijk begeleiden van mensen met een beperking.

Door de leefsituatie van onze cliënten te verbeteren ondersteunen we hen bij het participeren in de maatschappij.

We zijn ervan overtuigd dat cliënten weer zingeving en vreugde ervaren door onze werkwijze, en we streven ernaar hen het gevoel te geven dat ze er weer toe doen!

Bij alles wat wij doen staat het belang en de autonomie van de client voorop.

Vragen?